Bitcoin

Hvad giver Ether-token sin værdi?

Ethereums Ether-mønt er uden tvivl værdifuld af andre grunde end Bitcoin.

Bitcoin har den øverste plads som verdens første og største kryptokurrency. Mønten bærer værdi baseret på sin position som en værdilager, der er i stand til at handle værdi globalt og forholdsvis lettere end andre lignende aktiver, såsom guld. Ethereums aktiv, Ether ( ETH ), har en anden værdiproposition, uden tvivl værdifuld af en række årsager.

”Ethereum henter sin værdi fra en række forskellige faktorer, herunder gasafgifter, dets anvendelse som sikkerhed, dets evne til at blive lånt og lånt, dets anvendelse som et handelsmedium og NFT’er [nonfungible tokens] og det faktum, at det kan satses for interesse, ” fortalte Scott Melker, en kryptotrader og vært for The Wolf Of All Streets podcast, til Cointelegraph og tilføjede:” Det har også spekulativ værdi og får øget opmærksomhed og interesse fra institutionelle investorer. ”

Baggrunden bag Ethereum

Ethereum er det netværk, som den omsættelige mønt, ETH, kører på. Ethereum blev lanceret i 2015 baseret på et koncept fra en programmør ved navn Vitalik Buterin omkring to år tidligere. Kort sagt fungerer Ethereum som en platform, som udviklere kan bygge projekter eller løsninger på.

Ethereum-netværket er blevet en hæfteklammer i kryptorummet gennem årene med mange projekter baseret på det. Et stort antal indledende møntoffer brugte Ethereum i 2017 som et finansieringsmiddel. Cryptoaktiver baseret på Ethereums blockchain kaldes ERC-20-tokens, skønt ERC-721-tokens også findes som ikke-svampelige tokens bygget på netværket.

Når et projekt bygger på Ethereum, kan det medføre et aktiv til brug inden for dette økosystem. Det aktiv ville sandsynligvis være et ERC-20-token. Det er imidlertid ikke ualmindeligt, at projekter skifter til deres egen mainnet blockchain efter lancering oprindeligt på Ethereums blockchain.

Meget af den decentrale finansieringssektor af krypto begyndte også på Ethereum med decentraliserede børser baseret på Ethereums blockchain-hostinghandel for adskillige tokens tilknyttet niche. DeFi lader deltagerne blandt andet låne og låne kryptoaktiver. Som bemærket af Melker kan ETH spille en rolle i dette økosystem.

Ethereum-transaktionsomkostninger kaldes gasafgifter

En del af ETHs værdi vedrører gasafgifter. Hver gang en person sender ETH, skal de betale et bestemt beløb af mønten for at betale for transaktionen – et lignende koncept som de gebyrer, som brugerne betaler, når de sender Bitcoin ( BTC ).

En stor forskel med ETH er dog, at afsendelse af ERC-20-tokens medfører gasafgifter. For at sende et ERC-20-token skal transaktoren også holde ETH i samme tegnebog for at betale for transaktionen. Handel med DEX’er kommer også med gasafgifter. Nogen kan købe og holde ETH for gasafgifter, hvilket giver mønten et grundlæggende niveau af efterspørgsel på markedet.

Under DeFi-boom i 2020 oplevede Ethereums netværk høj trafik og øgede gasafgifter til ublu niveauer. Høje transaktionsgebyrer fortsatte i 2021. Baseret på data fra YCharts kostede en gennemsnitlig ETH-transaktion $ 39,49 i februar 2021 – betydeligt højere end niveauer registreret i de foregående år. Et gebyr på omkring $ 1– $ 2 betragtes som normalt. „Ethereums gennemsnitlige transaktionsgebyr måler det gennemsnitlige gebyr i USD, når en Ethereum-transaktion behandles af en minearbejder og bekræftes,“ bemærker YCharts på sit websted.

Aktivets mulige spekulationsværdi

Spekulation kan have sin del i ETHs værdi som et aktiv. Investorer køber muligvis ETH-mønter som et væddemål på Ethereum-netværks mulige fremtidige succes og adoption i den almindelige verden. ETHs pris kan muligvis også repræsentere spekulation om succes eller fiasko for en del af kryptoindustrien i betragtning af antallet af projekter bygget på netværket.

Tyler Winklevoss , medstifter og administrerende direktør for Gemini-kryptobørsen, udtrykte denne tankeproces i et interview med Casey Adams, en iværksætter og podcaster, i december 2020. Winklevoss sammenlignede kryptoindustriens innovation med Internets, skønt hun investerede i en lille en del af Internettet i sine tidlige år, bortset fra gennem rundkøringsmetoder, ville have vist sig at være vanskeligt.

At købe ETH tilbyder uden tvivl den slags fraktionerede investeringer i en bredere udviklingssektor. Winklevoss forklarede ved at sammenligne et sådant køb med hypotetisk delvis løbebanejerskab, hvilket ville tjene mere på aktivitet snarere end på individuelle løbsresultater.