Bitcoin

Darknet marknadsplats „Empire“ exit-bedrägerier med $ 30 miljoner i Bitcoin

En stor marknadsplats känd för att sälja illegala och olagliga produkter på den mörka webben har enligt uppgift exit-lurad med över $ 30 miljoner i Bitcoin , enligt rapporter .

Bitcoin, borta

Marknadsplatser på den mörka webben – den del av internet som inte kan spåras av sökmotorer som Google och drivs av i stort sett anonyma serverägare – har länge blivit framgångsrikt sedan Bitcoin gjorde ett utseende 2009.

Förbjudna ämnen, vapen och ammunition, falska pass och till och med falska fiatvalutor fortsätter att vara tillgängliga på internet: s bokstavliga mörkaste hörn i gengäld för ospårbara kryptokurser som Bitcoin och Monero .

Men även du en stor del av den mörka ekonomin trivs och är förvånansvärt pålitlig för användare när det gäller att få leveranser efter betalning; det finns alltid ett bedrägerielement – ett som Empire-användare fick reda på på det hårda sättet.

”Empire, den största darknet-kryptomarknaden är borta. Utan förklaring från sina administratörer och inget meddelande från brottsbekämpning ser det ut som en förödande utgångsbedrägeri, säger en tweet av dark.fail, en anonym journalist som forskar på den mörka webben.

Empire lanserade i januari 2018 strax efter AlphaBays bortgång och växte till 1,3 miljoner användare. En anställd uppskattar under villkoret av anonymitet att administratörerna tjänade 2638 BTC, $ 30 miljoner USD, sa forskaren.

Han noterade vidare att åtta stora webbplatser lämnar lurade 2019 efter Wall Street Market beslag, men Empire förblev pålitlig

Så småningom fick platsen i popularitet och sedan påstås möta obevekliga DDoS-attacker, phishing-kloner och obsessiva doxx-försök från en förbjuden leverantör, tillfogade dark.fail.

„Det är lätt att ha en fast ideologi vid lanseringen av en mörknet-kryptomarknad, men när du håller tusentals Bitcoin girighet kan besegra alla goda avsikter.“

Nyheten kommer dagar efter att en mörk webbanvändare i Indien arresterades efter att ha köpt metamfetamin i över 27 000 dollar med Bitcoin.

Darknet förblir en krypto-hotbed

Darknet förblir ett arv för olaglig aktivitet, drivet av Bitcoin. I en annan rapport tidigare i månaden anklagades en amerikansk mörk webbleverantör och hans medbrottsling för handel med illegala droger till ett värde av cirka 270 miljoner dollar i Bitcoin.

Det amerikanska justitieministeriet innehade duon och uttalade att brottsbekämpande myndigheter nu riktar sig mot olagliga mörka webbtransaktioner med virtuella valutor på ett mycket mer betydelsefullt sätt jämfört med de senaste åren.

Sammantaget sålde duon över 23 903 Bitcoin (cirka 270 miljoner dollar då) för köp av ett smärtstillande medel, OxyContin och morfinpiller.